Swopster: meer dan uitwisselen van kleding

Sinds 2015 bestaat Swopster als platform om kleding te ruilen, maar naast het idee van ruilen speelt ook de ideologie hierachter een grote rol. We willen een Swopster community opbouwen van gebruikers die zich bewust zijn van de impact die hun kledingkeuzes hebben op het milieu en die actief bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Tijdens een kledingruil viel het mij op dat ik weinig paste omdat ik een andere maat had. En een kledingruil voor iemand met een andere maat is meer frustratie dan plezier. Zo kwam ik op het idee voor Swopster: een online platform waarop je kleding kunt ruilen met mensen, ongeacht hun kledingmaat of locatie. Het platform zou voor iedereen toegankelijk zijn en zou een duurzame en community-gedreven mode-industrie promoten.

 

Terugkijkend ben ik trots op wat we met Swopster hebben bereikt. We hebben een bloeiende gemeenschap van modeliefhebbers opgebouwd die gepassioneerd zijn over duurzaamheid en ethische mode. Bovendien hebben we geholpen de hoeveelheid textielafval in de wereld te verminderen door een platform te bieden waar mensen kleding kunnen ruilen in plaats van nieuwe te kopen.

 

Als we naar de toekomst kijken, zijn we vastbesloten om te blijven innoveren en evolueren, altijd met het oog op duurzaamheid en gemeenschapsvorming. We geloven dat Swopster het potentieel heeft om de mode-industrie te transformeren en we zijn verheugd om deel uit te maken van die reis.

 

Jilly Djodikromo

Oprichter Swopster

Waarom ruilen?
Duurzaamheid

Door kleding te ruilen, draag je bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe kleding en de productie ervan, wat een positief effect heeft op het milieu.

besparing

Swoppen is een kostenbesparende manier om nieuwe kleding te krijgen. In plaats van geld uit te geven aan nieuwe kleding, kun je je gebruikte kleding ruilen voor iets nieuws. Dit betekent dat je geld bespaart terwijl je toch nieuwe kleding krijgt.

Creativiteit

Kledingruil biedt een kans om creatief te zijn met je stijl. Je kunt nieuwe combinaties maken met kledingstukken die je anders niet zou dragen en je stijl op een nieuwe manier uitdrukken.

Sociaal

Kledingruil is een sociale activiteit die je kunt doen met vrienden, familie of andere leden van een gemeenschap. Het kan leiden tot nieuwe vriendschappen en sociale connecties.

Triangle
meer dan Kledingruil

Steun goed doel

Swopster doneert jaarlijks een deel van haar inkomsten aan een goed doel. Dit jaar hebben we besloten om de Voedselbank te steunen.

Er zijn helaas nog steeds veel mensen in ons land die onder de armoedegrens leven en zich geen voedzame maaltijden kunnen veroorloven. Door te doneren kunnen we deze mensen helpen en ervoor zorgen dat ze toch toegang hebben tot voedsel. Daarnaast dragen wij bij aan het verminderen van voedselverspilling. Door deze donatie hopen we een positieve impact te maken op onze samenleving.

De voedselbank helpt wekelijks 120.000 mensen met voedselhulp en gaat zo voedselverspilling tegen.